2010. november 29., hétfő

68 - Dubajkodás 40

A minap elmentünk, hogy vegyünk egy kamerát. A Dubai Mall volt a cél, mert ott van egy rakáson az összes eféle bolt. Kocsival mentünk, hamar megtaláltuk, le is parkoltunk hamar. Tudni kell, hogy ez a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, valami mit tudom én hány ezer bolt van benne, meg mozi, meg étterem. Innen lehet felmenni a Burj Khalifába is, mert annak a tövében terpeszkedik. A méretekről csak annyit, hogy átmentünk, vagyis átkirándultunk egy könyvesbolton, ami jó pár percig eltartott, pedig folyamatosan mentünk. Végül megtaláltuk a kamerás boltokat, találtam is kamerát, meg is vettük. A vicc, hogy ez egy nagyon európai, vagy inkább amerikai jellegű hely, de a filipínó eladó itt is rögtön azzal kezdte, hogy odaadja olcsóbban, ha nagyon kell. Persze nem kellett, máshol vettem másmilyet.

De nem is ez a lényeg. Kifelé elvétettük az irányt, és máshol lyukadtunk ki a parkolóházban. Mit parkolóház! Parkolóváros! Fél órát gyalogoltunk egyfolytában mindenfelé, mire megtaláltuk az autót. Nem túl lélekemelő egy ilyen helyen mászkálni. Nagyon jó világvége utópia filmeket lehetne itt forgatni amúgy. Az volt a legbosszantóbb, hogy kétszer is rossz irányba navigáltak minket. Egyszer annyira, hogy elgyalogoltunk a legvégébe az egésznek. Az volt a gond, hogy csak annyit tudtunk, hogy az A jelű részt keressük, de a színre nem emlékeztünk. Elindultunk a piros oldalon, az X-től visszafele, de E-nél ott volt a vége. Volt nagy káromkodás! A kék A-nál volt a kocsi az egésznek a másik oldalán.

Bele sem merek gondolni, hogy miért van szüksége az embereknek egy ilyen helyre. Beláthatatlanul és feleslegesen nagy, de legalább jó randa. Fura ez.

Tegnap viszont megint felmentünk a 43. emeletre a másik Sheratonban. Jó ott lenni! Ott vagy az egész város felett, ami még így is elég hangos, de legalább olyan magasról már csak egy egybefüggő morajlás. Melletted még magasabb tornyok, de közöttük belátod az egész várost, ami gyönyörű este. Lenyűgöző.

És ez fura. Amit írtam a Dubai Mall esetében, hogy feleslegesen nagy. Itt minden az. De pont ennek köszönhetően láthatom ilyen magasból például, vagy akár még magasabbról. Biztosan meg lehet szokni, vagy akár unni is ezt, de egy ideig lenyűgöző. És én még ebben az időben vagyok.

2 megjegyzés:

KevinTom írta...

Ez a legnagyobb a világon? Ezt honnan veszed? És mi ott voltunk? ÓRIÁSI!

Unknown írta...

Ja, láttam róla műsort itt a Dubai One-on, abban mondták, hogy ez a legnagyobb. Jelenleg...