2010. november 8., hétfő

55 - Dubajkodás 27

Szünnapon voltunk Ghodrattal erre-arra. Megnéztük az Atlantis névre hallgató helyet, ami egyrészt szálloda, másrészt bevásárló központ, harmadrészt pedig, és ez a lényeg, egy hatalmas akvárium. Valahol amerikában van egy ugyanilyen, ez is valami multi cucc, de ettől még lenyűgöző. Egy jó tíz méter magas akvárium, amit padlótól a plafonig egybefüggő üvegen keresztül lehet nézegetni. Van benne cápa, rája, meg mindenféle kisebb, nagyobb hal, színesek, szürkék, rondák, szépek, ezernyi. A legviccesebb, hogy nem tudod, hogy ki néz kit, mert a halak is nagyon kíváncsiak az emberekre, és rendre az üvegnél bámulnak kifelé. Amúgy ez az egész a Jumeira szigeten van, ami az a bizonyos pálmafa formáju valami. Fene gondolta volna, hogy ez ekkora nagy. De tényleg, hatalmas! Van külön magasvasútja, ez sokat elmond a méretekről.

Aztán megnéztük a Dubai Mallban a zenélő szökőkutat. Az elsőre kiverte nálam a biztosítékot, mert szuper giccses, de itt minden szuper giccses, úgyhogy végül elfogadtam olyannak, amilyen. Mert amúgy lenyűgöző. Fél óránként indítják, és mindenféle popszámokra és direkt ehhez írt nótákra megy a szemrágóztatás. Érdemes ránézni a jutyúbon, ha valakit érdemel, tele van vele a világháló. Dubai Fountain.

Ghodrat hihetetlenül jó társaság, és ezt nem csak azért írom, mert tudom, hogy ő is olvassa a blogot... :) A zenéléseink alkalmával is ha megjelenik, és még ha mi a béka segge alatt is vagyunk energetikailag, akkor felpörgünk. Mintha hirtelen kialudtuk volna magunkat. Ghodrat egy erőmű! Jó egy ilyen ember közelségében lenni!

Nincsenek megjegyzések: