2010. november 5., péntek

52 - Dubajkodás 24

Azt mondják sok itt a beteg ember. Keveset mozognak, nem esznek rendesen, vagyis esznek, csak sok szemetet. Itt majdnem minden import, aminek egészségesnek kéne lenni, és pont ezért nem egészséges. A paradicsom például pirosnak piros, de vegyszer íze van, és semmi egyéb. A paprika, amit a reggelihez adnak, csak rostanyag, meg víz. A déligyümölcsök jók, de mondjuk a dinnye szinte ehetetlen. Ehhez jön még a motorizáltság. Mindenki ül a légkondis kocsijában, és nem mozog. Mióta itt vagyunk, egy embert láttam kocogni este, pedig már nincs az a fene nagy meleg.

Magamon is érzem, hogy ez így nem jó. Sok, aránylag nehéz kaját eszünk, mellé alig mozgunk. Mondjuk minden nap úszok pár hosszt a medencében, de az meg pont halottnak a csók. Kerülgetjük a konditermet, mint a forró kását... Mondjuk felfedeztünk magunknak a szomszédban egy nagy élelmiszer boltot. Van ott sok zöldség, meg gyümölcs. Valahogyan csak megoldjuk azt az egészséges kajálást.

Apropó kaja. Balázs beígért egy gasztro cikket, de nagyon nem akar vele elkészülni. Ezt most azért írom, mert ő is olvassa a blogot, és talán így majd felrakja... Bocs Balázs!

Nincsenek megjegyzések: