2014. június 27., péntek

178 - Berlin 08

Nem a miénk volt a tegnap. Marcus hangja sem az igazi, meg kicsit fáradtka is volt. Én bírtam volna, de ha hang nincs, akkor semmi sincs. 

Elmentünk a Hackescher piachoz, mert ott múlt héten is jót zenéltünk, de tele volt zenészekkel. Egy gitáros lány éppen azt csinálta, amit mi szerettünk volna. Kalapozott. Kicsit odébb mentünk, találtunk egy másik helyet. Ott zenéltünk, dobtak. De ugye nincs meg az az energiaszint, ami felkeltené az emberek figyelmét. Nagy érdeklődés nem volt. Inkább nevezném ezt már koldulásnak, mint zenélésnek. És ez nem is jó, nem erőltettük.

Összefutottunk Marcus cimborájával, akivel legyalogoltunk a Nikolaiba. Közben kaptam ezt a hidat lencsevégre.
Vicces szerkezet!

A Nikolaiban kellő csend van ahhoz, hogy lehessen félhangerőn utcazenélni. De ott meg nem kerestünk szinte semmit. 

A Nikolai rommá lett bombázva. Aztán panelből építették újra, de úgy, hogy elsőre ne tűnjön fel. Másodikra viszont egészen zavaró.

Sebaj, ma játszanak a németek, majd félidőben megdobjuk a bevételt. Elmentünk a Kollwitz utcába, mert kaptunk tippet, hogy ott sok kiülős hely van. Meg is örültünk, mert sok ember volt ott. Belenéztünk az első félidőbe, majd a vége felé megpróbáltuk bekunyerálni magunkat valahova. Végigmentünk az egész utcán, de sehol nem engedtek minket zenélni. Ezek szerint ez egy ilyen utca. Nos, így végül lemaradtunk a félidőről.

Elindultunk hát a kedvenc kocsmautcánkba, ahol már sokat kerestünk. Ez ugye közel van a lakásunkhoz is. Pont lemaradtunk a németek góljáról. Meccs után kiálltunk a sarokra. De alig dobtak, pedig voltak sokan. Marcus jól be volt már rekedve, így elindultunk inkább haza. Pont addigra telt meg jól az egész utca, de hát rekedten nem lehet szórakoztatni. Tom Waits persze kivétel. Szóval sajgó szívvel gyalogoltunk el a sok bevétellel kecsegtető kiülős kocsma előtt, hogy aztán otthon egy jó kis vacsorával kárpótoljuk magunkat.

De van még két képem, ezeket ideteszem.

Őrületes kultúra dömping van itt...

... na meg vicces oszlopok és gyanakvóan néző emberek a metróban
Meglátjuk ma hogy lesz. Péntek van, akármi lehet.

Nincsenek megjegyzések: