2014. június 21., szombat

172 - Berlin 02

Tegnap kipróbáltuk a vásározást. Minden pénteken piac van a megnemmondomhol. Ott van egy kis terecske, ami ideális az utcazenélésre. Oda is mentünk, de sorban álltak a zenészek. Volt egy lista, ahova feliratkoztunk. A "fellépésig" volt még két óránk, addig elmentünk egy már bevált helyre, majd onnan mentünk vissza.

Időre ott voltunk, előttünk egy ausztrál banda muzsikált, akik európai turnén vannak, de a köztes időkben utcazenélnek is. Volt hangosításuk, meg amolyan hippifülsimogató zenét játszottak didzseridúval, meg hasonló esőcsináló hangszerekkel. Szép színesen öltözött közönségünk volt. Zenéltünk egy órát, alig kerestünk, CD-t sem adtunk el. Csak később jöttünk rá, hogy mi a baj.

Ugyanis utána kipróbáltuk a kalapozást. Lecuccoltunk egy étterem elé, ahol van kiülős is. Marcus bement megkérdezni, hogy zenélhetünk-e 20 percet, aztán megyünk tovább. Megengedték. Zenéltünk is, aztán körbeszaladtunk a kalappal. Így sikerült tripla pénzt keresni az eddigiekhez képest. Nos, ezt mulasztottuk el a hippiknél. Ezután nem fogjuk.

Aztán vérszemet kaptunk, még csináltunk két ilyen kört az Unter den Lindenen, meg a Brandenburgi kapunál. Ez utóbbinál még CD-t is vettek. Mostantól ez lesz.

Ja, és megvan az első meghívásunk egy motorosklub bulijára. Odajött egy fazon, hogy mennénk-e. Visznek-hoznak, kaja-pia, meg jó pénz. Jövő hét szerda. Lefixáltuk, megyünk. Este lesz, úgyhogy előtte még tudunk pénzt keresni az utcán is.

Na, meg fotóztam is.

Az első húrcsere még tegnapelőttről

Itt is vannak jó öreg épületek, néha van egy kis Párizs hangulat

Itt is zenéltünk, na persze csak előtte

A nagybőgő ereje

Voltunk a holokauszt emlékműnél is




Na, meg este elmentünk Marcus egyik barátjához, mert rég látták egymást. Ő meg elvitt minket egy sokáig illegálisan működő kocsmába. Most már van engedélyük, de azért látszanak a törvényen kívüliség nyomai. Pl. mai napig nincs semmi tábla, vagy cégér. Csak egy ajtó, amin semmi sem jelzi, hogy kocsmába vezet. Odabent cigifüst, sok hülye tárgy mindenhol. Kedvencem a piszoár, azt le is fotóztam.

Nehezen induló hétvége, szürke-randa időjárás. Mosunk egyet, aztán bevásárlás, majd irány az utca.

Nincsenek megjegyzések: