2010. október 27., szerda

42 - Dubajkodás 14

Tegnap jó volt muzsikálni! Máté időben összekészítette a számlistát, kicsit még vitáztunk felette,de semmi komoly. Ő lenn maradt a kecóban, mi Balázzsal még egy kis szauna, meg csobb, meg a tetőről észrevettem, hogy pont velünk szemben van egy Sharaf DG bolt. Ez olyan, mint nálunk a Mediamarkt, meg a hasonlók. Még átugrottunk venni elemet a bőgőbe, mert már egyszer megtréfált a Black Orpheus közben, hogy lemerült. Volt nálam pótelem, de így kellett még egy, hogy megint legyen pót.

Van egy jó, vagy rossz felismerésünk, döntse el mindenki maga. És pedig az, hogy automata üzemmódban is tudunk jól zenélni. A harmadik, negyedik blokk környékén,ha mondjuk nem aludtuk ki magunkat rendesen, ami mondjuk Balázsnál általános, akkor is megy a kezünk, szól a zene, tetszik az embereknek, bár mi közben takarékon pöfögünk. Érdekes élmény.

Tegnap az utolsó blokkban minden szám után tapsolt nekünk egy nagy darab fazon. Mikor végeztünk oda is jött hozzánk. Ő Captain Mahmud. Tengerész, bár már irodában dolgozik, de 20 évig kinn volt a tengeren és bejárta a világot. Járt mindenfelé, és mindenhol ült sokat kocsmákban, mert nagyon szereti a sört és a jazzt. Hivatali ügyekből kifolyólag utazgat most is, szállítmányozással foglalkozik. Így került a mi kocsmánkba is. Látta,hogy jazz van odabenn. Amúgy egyiptomból származik, de most Qatarban dolgozik.

Úgy néz ki, hogy tényleg az van, amit Tibiék mondtak. Itt elég az, ha jól csinálod a dolgod, és hamar eljutsz oda, ahol a helyed van. Mahmud kapitány gyakorlatilag felajánlotta, hogy ha van kedvünk hozzá, akkor ő nagyon szívesen beajánl minket Qatarba szállodákba. Intézné a vízumot, mindent. Cseréltünk kontaktot is. Azt mondja Mahmud, hogy Qatar kb. olyan hely, mint Dubaj 15 éve, csak sokkal gyorsabban fejlődik. Meglátjuk.

Egy dologról még eddig nem írtam. Mégpedig arról, hogy megjelent Farshid. Ő Ghodrat nagy barátja és itt a közelben melózik. Rengeteget hallottam róla, de élőben még lenyűgözöbb személyiség. Ahogy leült közénk az asztalhoz (pont a bárban voltunk), rögtön szervezni kezdte, hogy akkor mikor megyünk a partra, mit fogunk inni stb, stb... Hihetetlen fazon!

Jó emberekkel vagyunk körülvéve, és ez nagyon megnyugtató érzés.

És a tegnap esti főatrakció pedig az volt, hogy valakik aljas módon telerakták sörökkel a hűtőinket. Végén még kiderül, hogy megszerettek minket itten! :)

Nincsenek megjegyzések: