2010. október 22., péntek

35 - Dubajkodás 07


Itt vagyunk a magyarokkal. Október 23-t ülünk épp. Mindjárt lesz Himnusz, meg Szózat, meg Székely himnusz. A Creek Golf Clubban vagyunk, ami nagyon repi hely. Valami 75000 dirham az éves bérlet. Számolja ki, aki akarja, én most lusta vagyok. Be kell szorozni 55-tel. 

Lakik itt kb 500 magyar. Elég összetartóak, márc. 15, aug. 20, okt. 23, ezeket megülik mindig. Minket Zsuzsa néni hívott meg, akitől a zongorát kaptuk kölcsön. Vicces volt betoppanni Dubaiban egy fullos gazdag helyen a sok magyar közé. És a legviccesebb az, hogy nem érzem magyam Magyarországon. Nincs az a fanyar valami a levegőben, az a „balsorsakitrégentép” hangulat, mint otthon szokott lenni ilyenkor. Mindenki nyugodt, mindenki biztonságban érzi magát, és mindenki barátságos.

Ja, taxival jöttünk ide. Jöttünk jó sokat, de kb. annyiba került, mint Pécsett a kiszállási díj...
Egy asztalnál ültünk egy informatikus emberrel és a családjával. 4 éve jöttek ide 10 hónapra. Azóta itt vannak. Élvezik. Nincs hideg, a közbiztonság kiváló, nincs sárga csekk, nincs hivatali szarakodás és van meló, amit elég jól megfizetnek. Nagyon kedvesek.

Gyűjtögetjük a kapcsolatokat. Nem nehéz. Egy csomóan megigérték, hogy eljönnek meghallgatni minket. Akármi lehet. És remélem lesz is!

Épp most mondja Balázs, hogy mondjuk ami svédasztal volt a Gyugyi gyűjtemény megnyitóján (egy rakat pogácsa), az kutya füle lehetett ehhez képest, amiből most ettünk. Volt itt minden, de nem is sorolom, mert most kicsit lusta vagyok gépelni.

Na, megyek, iszok valamit.

Ja, mégegy: a dubaji metrót tavaly adták át. Másfél év alatt készült el a meglévő szakasz, ami kb. 140 km, és csúcsmodern. Csak összehasonlításképp mondom. Ugye... 2030-ra el fog érni Abu Dabiig.

Most már tényleg iszok.

1 megjegyzés:

Timi írta...

Sziasztok!
Nagyon orulok, hogy minden OK, bar en biztos voltam benne :)))
Egyszer vigyetek el Ghodratot is a magyar koloniaba :)))

Timi